Borstvergroting na een bevalling

Een vrouwenlichaam is iets heel moois. Vrouwen willen er altijd goed uitzien, uiterlijk is natuurlijk belangrijk alhoewel de echte schoonheid van binnen zit. Wanneer een vrouw is bevallen van een kindje, dan kunnen de borsten soms wat zijn gaan hangen. Dat gebeurd en is een natuurlijke ontwikkeling. Zeker ook als er borstvoeding gegeven wordt, zal de borst soms wat slapper worden.

Een kindje op de wereld zetten is natuurlijk iets moois, maar de vrouw kan zich hierdoor soms wel minder aantrekkelijk gaan voelen. Een hangende borst lijkt in eerste instantie niet veel aan te doen. Toch kan er met in de plastische chirurgie iets gedaan worden met bijvoorbeeld borstimplantaten welke de borst een andere vorm kunnen geven.

Liften of groter maken van de borsten

Bborstvoeding gevenij een zwangerschap zijn de borsten meestal wat slapper geworden of wat gaan hangen. Dit kan in bepaalde gevallen worden opgelost door 2 ingrepen. Ten eerste kan een plastisch chirurg ervoor zorgen dat de borsten worden gelift. Dit wordt ook wel een borstlift genoemd. Deze ingreep zorg dus enkel voor een zo goed mogelijk herstel tot de oude situatie. Ook kan er middels de inbreng van implantaten voor worden gezorgd dat borsten groter worden gemaakt. Ook bekend als een borstvergroting. Deze ingreep is waarschijnlijk de meest uitgevoerde ingreep uit de plastische chirurgie.

Mommy makeover

Naast de borsten ervaren sommige vrouwen na de zwangerschap problemen rond de buik. Deze is bijvoorbeeld uitgerekt en slap geworden. Middels een buikwandcorrectie kan dit hersteld worden. In Amerika hebben chirurgen een combinatie tussen de borstlift / borstvergroting & de buikwandcorrectie gemaakt. Deze heet de mommy makeover en combineert deze ingrepen dus. Deze ingreep is inmiddels ook in Europa populairder aan het worden.