Slappere buik na zwangerschap of veel gewichtsverlies

Wanneer een vrouw is bevallen van een tweeling of zelfs een drieling, dan is vaak de buik slapper geworden in deze zwangere periode. Niet zo vreemd natuurlijk ook als er meerdere kinderen in de buik zitten. Een kindje krijgen is natuurlijk een fantastisch gevoel om te hebben.

Nieuw leven op de wereld zetten is echt heel erg wonderlijk. De buik die slapper geworden is, kan natuurlijk zeer vervelend zijn voor de vrouw. Hierdoor kan iemand zich minder aantrekkelijk en sexy voelen. Een uitgerekte buikwand of overtollig vel komt overigens niet enkel bij pas bevallen vrouwen voor, ook mensen die erg veel gewicht zijn kwijtgeraakt kunnen ermee te maken hebben. Misschien heeft u dit wel eens op de televisie gezien bij een programma dat daar aandacht aan geeft.

Plastische chirurgie?

Er bestaat een ingreep uit de plastische chirurgie, waarmee dit overtollige vel kan worden verwijderd. Het wordt een buikwandcorrectie genoemd. Een vrij ingrijpende oplossing, maar in sommige gevallen wel een oplossing. De prijs buikwandcorrectie is niet goedkoop, het is een zeer gespecialiseerde ingreep die door een plastische chirurg gedaan wordt. Er is ook nog een andere ingreep die zich meer richt op pas bevallen moeders, dit is de zogenaamde mommy makeover. Deze ingreep bevat ook de buikwandcorrectie, maar dit in combinatie met een borstlift. Slapper geworden borsten na de zwangerschap is namelijk ook een klacht die veel gehoord wordt bij pas bevallen vrouwen. Ook is deze combinatie mogelijk met een borstvergroting in plaats van een borstlift